Révai Baráti Kör

A vezetőség bemutatkozása

Horváth Péter: 

1980-ban érettségiztem a Révaiban, matematika tagozaton. Egyetemi tanulmányaimat a szegedi JATE-en végeztem, 1986-ban kaptam meg a matematika-fizika szakos diplomámat. 1985-ben ötödéves hallgatóként kezdtem tanítani a Révaiban, majd 1991-ben lettem az iskola igazgatóhelyettese. 1995-ben bíztak meg az igazgatói teendőkkel, és azóta látom el a gimnázium vezetését. A Baráti Kör megalakulása óta vagyok tagja a vezetőségnek.

Kovács Csaba:

Győrben születtem, 1983-ban érettségiztem a Révaiban, 1988 óta pedig itt tanítok, azóta vagyok a 101-es iroda lakója. 2014-ig diákmozgalmat segítő pedagógusként, szabadidő szervezőként is dolgoztam, jelenleg tankönyvfelelős és AJTP osztályfőnök vagyok. Két fiam szintén az iskola padjait koptatta. A Baráti Kör Iránytű című újságjának szerkesztését Federmayer István tanár úr felkérésére vállaltam el, a vezetőségnek több éve tagja vagyok. Megtisztelőnek érzem, hogy a Révai Baráti Kör elnökének választottak, szeretném ezt a munkámmal meghálálni.

Kovácsné Szabó Éva: 

1984 óta dolgozom a Révai Miklós Gimnáziumban. Nem csupán én voltam révais, hanem a szűkebb családom minden tagja, a bátyám, a férjem, a fiam és a lányom is. Német tagozatos osztályból kerültem a JATE Bölcsészkarára, német-orosz szakra, majd kis mosonmagyaróvári kerülővel vissza a Révaiba. Mindkét nyelvet tanítom, az oroszt ugyan csak egy kisebb csoportban, már 8. éve. Két ízben voltam nyelvi előkészítős osztályfőnök, második éve pedig nevelési intézményvezető-helyettesként dolgozom. A Baráti Kör munkájába Takács Laci bácsi révén kapcsolódtam be, s azóta is fontosnak tartom, hogy a mindenkori révais tanárok képviseltessék magukat az egyesületben, hisz így élő a kapcsolat. 

Haczai Andrea: 

2001-ben érettségiztem a Révai Miklós Gimnázium 12.C osztályos tanulójaként, számítástechnika-matematika-angol tagozatos osztályban. 2006-ban szereztem angol nyelv- és irodalom tanár és bölcsész diplomát Veszprémben. 2007-ben óraadóként kerültem a Révaiba, 2008 óta teljes óraszámban tanítok. A 2014-es tanév óta iskolánk diákmozgalmat segítő pedagógusaként is tevékenykedem. Főként ennek a posztnak is köszönhető, hogy az a megtiszteltetés ért, hogy bekerülhettem a Baráti Kör vezetőségébe. Szabadidőmben több mint 20 éve táncolok.

Copyright © 2017.